Preloader Close
De oplossing voor al uw dakwerk

Vogelwering

Naast weersomstandigheden, slijtage en vervuiling is er nog een grote factor die schade kan aanbrengen aan uw dak. Vogels.

Vogels die een nestje bouwen zijn altijd een verrijking voor de natuur en uw woonomgeving, maar het wordt problematisch wanneer ze daar uw pannen voor uitkiezen. Omdat het in het isolatiemateriaal onder uw pannen warm, droog en veilig is, is dit de ideale plek om een nest te bouwen. Bovendien is het makkelijk om dit nest te vormen, omdat uw isolatiemateriaal goed meegeeft en zacht is.

Voor uw dak is dit echter rampzalig. Naast de vernieling van uw isolatie en de geluidsoverlast, kan het ervoor zorgen dat uw pannen los komen te liggen en uw isolatie beschadigt. Hierdoor loopt u het risico op hogere stookkosten, maar ook op schimmel, vallende pannen, lekkage, houtrot en schade aan uw dakconstructie of elektrische bedrading. Bovendien kan het zijn dat de mest of een overleden kuiken in het nest veel stankoverlast veroorzaakt.

Foto's / Vogelwering 1  Foto's / Vogelwering 2

Voorkom dat de vogels zi ch onder uw pannen nestelen

Gelukkig hebben wij hier een vogelvriendelijke en makkelijke oplossing voor. Wij zorgen ervoor, door vogelwering te plaatsen aan de onderkant van uw pannen, dat vogels niet naar binnen kunnen en een andere oplossing zoeken, zoals bijvoorbeeld een nestkastje. Deze vogelwerende dakvoetprofielen zijn metalen afsluitingen die wij onder aan uw pannen, de zogenaamde dakvoet, aanbrengen.

Als bijkomend voordeel gebruiken wij hoogwaardig materiaal, waardoor het er mooi uit ziet en uw dak extra tegen vocht door opspattend water is beschermd.