Preloader Close
De oplossing voor al uw dakwerk

Schoorsteen renovatie

Het bovenste gedeelte van uw dak, uw schoorsteen, vormt een belangrijk sluitstuk in de verwarming en isolatie van uw huis. Als uitstekend onderdeel is het echter ook één van de meest kwetsbare delen van uw dak. Bij schade kan dit directe gevolgen hebben voor de isolatie en constructie van uw dak. Bovendien kan het een oorzaak zijn van lekkage.

Om te voorkomen dat er kleine schade in uw schoorsteen ontstaat, die vervolgens grotere schade aan uw dak veroorzaakt, kijken wij de schoorsteen altijd na bij onze gratis dakinspecties of lekdetectie. Daarnaast zorgen wij ook voor een goede en voordelige reparatie of renovatie, wanneer dat nodig mocht zijn.

Direct een Gratis Offerte

Er zijn meerdere onderdelen aan uw schoorsteen waar wij aandacht aan besteden. Zo kunnen er bijvoorbeeld microscopische scheurtjes in de stenen zitten, kan een loszittend loodbeslag lekkage veroorzaken, maar kan het ook zijn dat er schade is aan de voegen, het bovenplateau of de kap. Door onze 25 jaar kennis en ervaring weten wij precies waar we op moeten letten en hoe wij uw schoorsteen zo kunnen renoveren dat hij weer tiptop in orde is.

Zo ontstaat schade aan de schoorsteen

Schade aan uw schoorsteen kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunnen luchtvervuiling, vogels en slijtage kleine schade veroorzaken die, mits dit niet wordt opgelost, grote gevolgen kan hebben. Wij kunnen dit gelukkig tijdig voor u vaststellen tijdens onze gratis dakinspectie.

Nadat uw schoorsteen gerenoveerd is heeft u:

  • Geen kans meer op vallend metselwerk
  • Geen kans op houtrot en aantasting van de dakconstructie
  • Geen kans op naar buiten slaan van brandende deeltjes uit uw schoorsteen
  • Geen kans meer op schade in huis door lekkage, vocht of schimmel

Welk onderhoud verlangt uw schoorsteen

Bij een schoorsteenrenovatie controleren we uiteraard alle facetten van uw schoorsteen, zodat we huidige schade direct goed kunnen repareren en ervoor kunnen zorgen dat de rest van uw schoorsteen goed onderhouden is en toekomstige schade voorkomen wordt. Wij voeren het volgende uit:

  • Impregneren van de stenen; dit voorkomt dat vocht in uw schoorsteen kan kruipen door haarscheurtjes in het materiaal van de stenen.
  • Voegen nakijken, bijwerken of vervangen. De voegen zijn een van de meest slijtagegevoelige delen van de schoorsteen. Wij werken ze goed bij. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen stevig op hun plek blijven en de constructie stabiel is.
  • Lood vervangen. Om te zorgen dat de schoorsteen en het dak rondom waterdicht zijn, is er lood aangebracht aan de voet van uw schoorsteen. Het kan zijn dat dit los is komen te zitten of slijtage vertoont. In dat geval herbevestigen wij het loodwerk of vervangen het voor u.
  • Dit is het eerste onderdeel van uw schoorsteen dat vaak slijtage vertoont, die vervolgens door kan werken in het steenwerk en de voegen eronder. Wij smeren deze opnieuw aan voor u, zodat hij weer helemaal in orde is.
  • Schoorsteenkap. Hoewel dit een van de stevigste onderdelen is, kan ook uw kap uiteindelijk slijtage vertonen. In dat geval kunnen wij deze altijd voor u vervangen.

Hierdoor kunnen de dakpannen weer stevig vastgezet worden aan de houten panlatten.

Vergunning aanvragen voor herstelwerkzaamheden

U hoeft geen vergunning aan te vragen voor het vervangen van dakpannen als uw woning geen status als monument heeft. Als alle kleuren en vormen van uw dak behouden blijven, dan hoeft u vaak ook geen vergunning aan te vragen. Een vergunning is wel verplicht als de dakconstructie wordt aangepast. Een dergelijke aanpassing van uw dak moet de gemeente goedkeuren voordat wij aan de slag kunnen. Neem bij twijfel over de aanvraag van een vergunning altijd contact op met ons dakdekkersbedrijf of het loket van uw gemeente.

Foto's / Schoorsteen renovatie 1  Foto's / Schoorsteen renovatie 2